dijous, 26 de novembre del 2015

Bèlgica. Septembre 2013

Per primer cop vam visitar diferents ciutats d'un mateix pais europeu (això a EEUU ho fem sempre), amb la diferència que teniem base a Brussel·les i des d'allà agafavem el tren i feiem una visita llampec a alguna ciutat.
A qui pugui interessar ja us dic que, al tenir molta història, Bèlgica és un pais amb bastants barreres, però es mereix les incomoditats que de vegades has de patir.

Brussel·les

Palau Reial
El Palau Reial, seu de la monarquia belga. No és el seu lloc de residència.
Es pot visitar de finals de juliol a principis de septembre.
Si penseu anar a Brusel·les mireu de que coincideixi amb aquest període, s'ho val.  És preciós.
 


Interior

A la sortida del Palau Reial pots veure el Parc de  Brussel·les, un dels pulmons de la ciutat.

I una vegada travessat el parc, a l'avinguda central trobaràs el Palau de la Nació, seu de la Càmara de representants i del Senat.
Palau de la Nació
Situat a un bulevard cèntric de la ciutat, trobem La Bourse, destinat abans a ser l'edifici de la borsa, ara és un museu que acull exposicions temporals, jo vaig veure una bastant bona d'en Leonardo Da Vinci.
La Bourse
I absolutament espectacular La Grand Place, situada al centre de  Brussel·les, primer va començar sient un mercat (s. XI) i a partir del s. XIV es va començar a construir les cases. Patrimoni de la Humanitat, us asseguro que em manquen adjectius, el que si us dic és que encara que passeu 100 vegades, sempre li fareu fotos.
 
Ajuntament
Totes les cases del voltant de la plaça eren dels gremis de  comerciants de la ciutat i cadascuna té el seu nom: La Carretilla (gremi de lleters), El Saco (tonelers,  carpinters), La Loba (arquers), La Rosa, El Cisne..
   

 
Maison du Roi
Un símbol de la ciutat, el Atomium, una estructura que representa un cristal de ferro.

La vista de la ciutat des de l'observatori, situat a l'esfera superior, és espectacular.

Al centre de la ciutat, la Monnaie, que és l'edifici del Teatre Reial de l'Òpera. un dels més antics d'Europa.
La Monnaie
 
No oblidem que Brussel·les és la seu de la política europea i des d'on es dicta l'estratègia econòmica.
 
Seu de la Comissio europea

Parlament europeu


Parlament
 
Com a totes les ciutats europees que he visitat, a aquesta tampoc pot faltar el seu Arc del Triomf, situat a un dels molts parcs de la ciutat, el Parc del Cinquentenari.


 
I l'11 de setembre (amb fred i pluja) vam visitar un dels ícones de Brussel·les, 7una estatueta d'uns 60 cm., ubicada al centre històric però no gaire fàcil de trobar: el Manneken Pis.

La catedral de Bruselas (o catedral de St. Miguel y Sta. Gúdula) que pot recordar a Notre Dame, és accessible i us recomeno que la visiteu per dins.


Una de les pitjors coses que té el centre històric de Brussel·les, és el paviment que, com és antic, estava pensat per carros i caballs i, evidentment, no per cadires de rodes.
Rue des Bouchers
Esglèsies a Brussel·les hi trobareu unes quantes, algunes que val la pena visitar i altres que no, jo només destaco que si aneu en cadira de rodes, la llista es  redueix bastant, de fet, aquestes que us he posat jo només vaig veure la façana.
 
St. Catherine

 
St. Jacques de Coudenberg

Nôtre Dame du Sablon
I no van faltar les visites més lúdiques, com la del botànic, amb uns bonics jardíns exteriors,

  o el famós museu del còmic, amb tota l'història d'aquest tipus d'il·lustracions. Us recordo que aqui van néixer Tin Tin i els Pitufos.
 

Bruixes

A 90 km. de Brussel·les, no us podeu perdre aquesta ciutat de compte de fades, una autèntica meravella, teniu present que el seu casc històric va ser declarat Patrimoni de l'Humanitat.
Grote Markt


Jutjat provincial a la Grote Markt

Grote Markt

 

Stadhuis (ajuntament) a la Place de Burg
Basílica de la Santa Sang
Place de Burg



Canals de Bruixes

Canals de Bruixes


Nôtre Dame de Bruixes

Nôtre Dame
 
 

Gant

Entre Bruixes i Brussel·les i a 30 minuts en tren d'aquesta última, es troba Gant, que és la ciutat flamenca amb més edificis històrics. Tampoc us la podeu perdre.
Ajuntament
Ajuntament,lateral
 
Belfort (campanari)

Canals  de Gant


Canals
Canals

 

Castell dels Comtes de Flandes
Castell dels Comtes de Flandes


Castell dels Comtes de Flandes

 

A la bora del canal

Esglèsia de St. Nicolas

Lovaina

Famosa per dos motius que avui dia estan molt units, és una ciutat universitaria (la seva Universitat és la més antiga dels Països Baixos, segle XV) i la seu de la cervesera InBev (el floreixement de l'indústria cervesera va ser al segle XVIII !!!). Preciosa.
Grote Markt de Lovaina

Stadhuis (ajuntament)
Stadhuis, lateral
Stadhuis




Esglesia de S. Pedro

Esglesia de S. Pedro
 
Canal

Beguinatge major de Lovaina
Fàbrica de Stella Artois
Només un consell, si us fa gràcia visitar la fàbrica heu de demanar cita amb antelació, jo ho vaig fer abans de sortir de casa, per internet.
Visitant la fàbrica
 
Tafelrond
 

 



Biblioteca central

Avinguda principal


 Dinant

Una petita ciutat belga amb molt encant perquè està a la riba del riu Mosa, té una citadella a la qual s'arriba amb un funicular completament inaccessible i famosa perquè allà va néixer l'inventor del saxofó: Alfred Sax.
 
 
Vista general
 
Pont Charles de Gaulle
 
Sobre el pont
 
Notre Dame de Dinant


Notre Dame, interior
 
Notre Dame, interior
 


Telefèric a la Ciutadella
 
Col·legiata de Notre Dame


Amb el Sr. Sax


A la riba del riu Mosa


Abadia de Notre Dame de Leffe



Amberes

No la vaig poder veure molt bé perquè va estar tot el dia plovent, però el que vaig poder aprofitar val mereixer l'esforç. Una ciutat no molt gran (deu ser com Girona), bressol d'en Rubens i plena de meravelles.
Ja l'estació de trens, situada al ben mig del barri dels diamants (us recordo que Amberes  és la capital del diamant), és impressionant, per mí una de les més boniques d'Europa.
Estació de trens
Vestíbol de l'estació
Davant de l'estació trobem el carrer principal, ple de botigues de grans cadenes, tipus H&M, Zara, Gucci.. el tipic carrer comercial.
Carrer Muir
Catedral d'Amberes
Nau central de la catedral

Exposició a la catedral

Sostre d'un creuer
Catedral des de fora
 Una fortalesa medieval al centre d'Amberes.
 
Het Steen


Grote Markt



Cases gremials a la Grote Markt

Stadhuis (ajuntament)
 

Rubenshuis (casa d'en Rubens)
Jardí de la Rubenshuis

 

 

 


 

 
 


Madrid, setembre 2018

Com aquest any havia anat el maig a Orlando i no volia trencar el  costum de passar fora el meu aniversari, vam aprofitar per una visita a ...